Turun tuomiokirkko
Loppiainen
ma 6.1.2014 klo 18.00

Facebook

Kuninkaantien muusikot – suuri barokkiorkesteri, kuoro ja solistit
Markus Yli-Jokipii, kapellimestari

Kaisa Ranta, dessus I
Pia Pajala, dessus II
David Hackston, haute-contre
Heikki Rainio, taille
Jouni Kuorikoski, basse
Irma Niskanen, premier dessus de violon

Marc-Antoine Charpentier:
Messe de Minuit pour Noël
Te Deum
– Le prélude orchestrale sert d’indicatif à l’Eurovision

Jean-Philippe Rameau:
Les Indes galantes – Rondeau

Messe de Minuit pour Nöel, keskiyön joulumessu, ei ole ehkä syvällisin Charpentier’n säveltämistä useista messuista, mutta se on epäilemättä kaikkein kaunein, varsinkin kun suurin osa sen musiikista perustuu ranskalaisiin joululauluihin.

Konsertissa esitettävä Te Deum on tullut erityisen tunnetuksi sen ensimmäisestä osasta Prélude, joka on Euroopan yleisradioliiton tunnussävel. Teos esitetään Turussa nyt ensimmäisen kerran kokoonpanolla, johon on liitetty mukaan harvinaisia periodisoittimia, kuten serpentti. Ennen konserttia on Tarkk’ampujan kappelissa lyhyt tilaisuus klo 17.00 alkaen, jossa ranskalainen serpentisti esittelee tämän harvinaisen soittimen.

Ave Maris Stella
Diego Ortiz: Recercada Primera

Konsertissa Kuninkaantien muusikoiden kokoonpanossa on mukana myös toinen erittäin harvinainen soitin, ”kiinalainen hattu”, jota ei niin ikään ole kuultu Suomessa koskaan aikaisemmin.

Liput: 22/17 € + mahdollinen palvelumaksu

Konsertti herätti suurta kiinnostusta, eivätkä kaikki kuulijat valitettavasti mahtuneet kirkoon konsertti-iltana. Olemme pahoillamme niiden kuulijoiden puolesta, jotka jouduttiin käännyttämään kirkon ovelta.

Ennakkomyynti:

Lippupiste
Myyntipisteet koko maassa
– Turussa mm. Stockmann ja Wiklund
– R-kioskit kautta maan

Turun tuomiokirkon info
Tuomiokirkonkatu 1

– Konsertti radioitiin ja lähetettiin YLE Radio 1:ssä 9.1.2014 klo 19.03.
– Ohjelma oli kuultavissa YLE Areenassa 9.2.2014 saakka.

ИНФОРМАЦИЯ ДЛЯ ОРГАНИЗАТОРОВ И РУКОВОДИТЕЛЕЙ ТУРИСТИЧЕСКИХ ГРУПП
В связи с проведением концерта 6.1.2014 изменен порядок пощешения Кафедрального Собора города Турку.
В день Loppiainen (Богоявление) 6.1.2014 в 18.00 в Кафедральном Соборе города Турку состоится концерт оркестра ”Музыканты Королевской дороги” (барокко оркестр и хор).
В концерте будет исполнено произведение Te Deum (Те Деум) композитора Marc-Antoine Charpentier (Марк-Антуан Шарпентиер). Музыканты исполняют произведения инструментами эпохи барокко.
Вход в Кафедралный Собор без билета на концерт 6.1.2014 после 17.00 ЗАПРЕШЕН. Билети можно приобрести у входа в Собор начиная с 17.00.
Если вы пощешаете Турку вечером 6.1.2014 и желаете предлогать концерт как часть културьной программы для вашей группы, вы можете узнать по поводу групповых билетов по адресу maria.hjerpe@kuninkaantienmuusikot.fi.