Turun tuomiokirkko
Loppiainen
la 6.1.2024 klo 19.00

Facebook
Instagram
Twitter
Osta lippu

Kuninkaantien muusikot
Dominique Visse

 

EXTRAVAGANZA MUSICALI

Tällaista ei tapahdu ihan joka päivä

Vuonna 1568 pidettiin Münchenissä varsin merkittävät häät. Hääjuhlat kestivät lähes 20 päivää, ja niissä esitettiin musiikkiteos, joka sittemmin hävisi yli 400 vuoden ajaksi, kunnes ranskalainen Dominique Visse onnistui tunnistamaan sen käsikirjoituksen Ranskan kansalliskirjastossa.

Tämä musiikki on italialaisen Alessandro Striggion jättimäinen messu, Missa 40/60, ja siihen liittyvä motetti, jotka yhdessä muodostavat renessanssipolyfonian ehkä vaikuttavimman kokonaisuuden. Teosten esittämiseen tarvitaan poikkeuksellisen suuri kokoonpano, jossa on useiden kymmenien laulajien muodostamien kuorojen lisäksi paljon harvinaisia historiallisia soittimia, kuten viola da gamboja, sacquebouteja ja sinkkejä.

Kuninkaantien muusikot esittää Alessandro Striggion jättimäisen motetin ja messun Turun tuomiokirkossa pidettävässä konsertissa loppiaisena, lauantaina 6.1.2024. Esityksessä pyritään noudattamaan alkuperäisiä historiallisia kokoonpanoja mahdollisimman tarkasti, ja käytössä on Kuninkaantien muusikoiden kaikki taiteelliset voimat. Striggion motetin ja messun esittäminen Turussa on huikea kulttuuriteko ja samalla suurin vanhan musiikin hanke Suomessa ikinä.

Esityksen johtaa käsikirjoituksen löytäjä Dominique Visse.

Konsertin esittelyvideo:
youtu.be/H2G6WSs2Yrg

Liput: 

Konsertissa on kolme lippukategoriaa: valkoinen, sininen ja punainen. Turun tuomiokirkon istumapaikat on jaettu alueittain näiden värien mukaan. Kaikki paikat ovat numeroimattomia.

Valkoinen lippu (35,00 e + mahdollinen käsittelykulu), kirkkosalin kiinteät penkit.

Sininen lippu (55,00 e + mahdollinen käsittelykulu), kirkkosalin etuosan ns. irtotuolit.

Punainen lippu (130,00 e), erillinen alue aivan esiintyjien edessä. Tämä erikoislippu ei ole myynnissä Ticketmasterin myyntipisteissä. Sen voi varata ja tilata vain suoraan Kuninkaantien muusikoilta. Lippuun sisältyy yksityistilaisuus ennen konserttia.

Lippujen ennakkomyynti:

Myyntipisteet koko maassa
– Turussa mm. Stockmann, Citymarketit ja Prismat
(ennakkomyyntiä ei ole Sokos Wiklundilla tai R-Kioskeilla)

Turun tuomiokirkon info, puh. 040 341 7100

Lippuja voi ostaa ennakkoon myös suoraan Kuninkaantien muusikoilta:
info@kuninkaantienmuusikot.fi tai puh. 0400 495 935.

Yhteistyössä: